ФІДБЕК

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Увага! З нагоди проведення 21 листопада 2021 року заходів до Дня Гідності та Свободи (згідно з Указом Президента України від 13.11.2014 № 872; розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 № 112 «Про затвердження плану заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки») пропонуємо актуалізовані тематичні інформаційні та візуальні матеріали, що можуть бути використані при проведенні відповідних заходів.

Матеріали розроблено Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності спільно з Робочою групою з підготовки відзначення Дня Гідності та Свободи у 2021 році.

Інформаційна соціальна кампанія до Дня Гідності та Свободи у 2021 році відбуватиметься під гаслом «Вільні творити майбутнє!». Оскільки День Гідності та Свободи ще на етапі усталення у національному календарі й осмислення його значення ще відбувається, Музей та Інститут вважають за доцільне утвердити та популяризувати єдине гасло, яке буде асоціюватися з Революцією Гідності.

Революція Гідності – наймасштабніша подія в новітній історії України, унікальна сторінка недавнього минулого, яка дала українцям можливість самим вирішувати, якою буде Україна завтра і куди вона прямує. Гасло «Вільні творити майбутнє» вдало висловлює ідею спрямованості в майбутнє.

Ідея цьогорічної кампанії показує цінність Майдану для кожного персонально. Гідність і Свобода – не абстрактні цінності, а конкретна можливість для кожного. Євромайдан – це про суб’єктність, соціальну зрілість та відповідальність українців.

Матеріали інформаційної кампанії можна завантажити тут.