ФІДБЕК

ОСВІТНІЙ КЕЙС ВІД ACCELERATION PLAN

До уваги наших викладачів, науковців! Пропонуємо вам ознайомитися із пропозицією від освітнього ресурсу Acceleration Plan щодо створення та організації власного відкритого підручника. Матеріал подається у вигляді стислого онлайн-посібника, де користувачі можуть покроково дізнатися про весь процес створення та публікації такого підручника.

Даний кейс був розроблений відкритим освітнім ресурсом Acceleration Plan у рамках плану прискорення освітніх інновацій з ІКТ у Нідерландах. Онлайн-посібник зроблений у вигляді покрокового плану, його мета - представити чіткий підхід до створення відкритого підручника, орієнтуючись на дві цільові групи: авторів та навчально-допоміжний персонал (бібліотекарів, студентських асистентів, рецензентів). Для кожного кроку вказується, чи є він обов`язковим, чи ні. Обов`язкові кроки важливі для створення усіх типів відкритих підручників, необов`язкові - залежать від освітнього закладу, та від побажань/вибору автора.

Інформація про типи відкритих підручників та цільові групи також є на сторінці посібника і розташована у блоці "List of concepts".

👉 Детальніше про кейс

👉 План для авторів

👉 План для навчально-допоміжного персоналу