ФІДБЕК

ПРОЄКТ-ІНІЦІАТИВА «ДОВІДНИК БЕЗБАР'ЄРНОСТІ»

Друзі! Пропонуємо ознайомитися з «Довідником безбар’єрності» - першим в Україні сайтом-словником та посібником з нової етики спілкування без стереотипних термінів, проєкт якого реалізується в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та ГО «Безбар'єрність».

Ідея проєкту виникла на зустрічі з учасниками спільноти «Бізнес без бар'єрів». Тому, під час співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами у вересні 2021 року було створено електронний ресурс «Довідник безбар'єрності». Презентацію друкованого посібника планували провести найближчим часом, однак через повномасштабне вторгнення рф плани довелося змінити, але не скасувати.

Попри повномасштабну війну презентація друкованого «Довідника безбар'єрності» все-таки відбулася у Міжнародний день толерантності 16 листопада 2022 року, в Києві.

Про друковану версію «Довідника безбар'єрності». Це унікальне мультиформатне видання за формою та якістю виконання:
• зі шрифтом Брайля;
• конгревним тисненням;
• QR-кодами на переклад українською жестовою мовою.
 
Про електронний ресурс «Довідника безбар’єрності»:
«Довідник безбар’єрності» - проєкт із відкритим кодом: його електронна версія регулярно збагачується новою актуальною інформацією. Робота з наповнення довідника корисною інформацією триває. Довідник «розмовляє» українською жестовою мовою. Біля кожної публікації є активний віджет - синій кружечок із зображенням рук всередині. Клікнувши на нього, відкривається віконечко з перекладачем. Для відвідувачів Довідника, які мають порушення зору, зроблено аудіодискрипцію кожної публікації.
Також Довідник складається з розділів, серед яких:
• спеціальний розділ «У воєнний час»