ФІДБЕК

ТИЖДЕНЬ ВІДКРИТОГО ДОСТУПУ У 2022 РОЦІ

Шановні друзі! З 24 по 30 жовтня в світі проходить Міжнародний тиждень відкритого доступу. Гасло цього року - «Відкритість для кліматичної справедливості». Цьогорічний акцент на кліматичній справедливості заохочує співпрацю кліматичного руху і міжнародної академічної спільноти, оскільки подолання кліматичної кризи вимагає швидкого обміну знаннями попри географічні, економічні та дисциплінарні кордони.

Кліматична справедливість - це явне визнання того, що кліматична криза має далекосяжні наслідки, які, як зазначають в ООН, «не однаково чи справедливо розподілені між багатими і бідними, жінками і чоловіками, а також старшим і молодшим поколінням». Ці дисбаланси впливають на здатність спільнот створювати, поширювати та використовувати знання стосовно кліматичної кризи. Відкритість уможливлює справедливіший обмін знаннями, допомагає усувати нерівності, які призводять до змін клімату, та долати виклики.

Цьогорічна тема, обрана Дорадчою радою тижня відкритого доступу, - це можливість об’єднатися, вжити заходів і підвищити обізнаність щодо того, як відкритість розвиває кліматичну справедливість.

Більше інформації про Міжнародний тиждень відкритого доступу  👉за покликанням.