ФІДБЕК

ВЕБІНАР «МОВНА ІДЕНТИФІКАЦІЯ»

Шановні колеги! Українська бібліотечна асоціація та Національна наукова медична бібліотека України запрошують на вебінар «Мовна ідентифікація@ukr.net», присвячений Міжнародному дню рідної мови, що відбудеться 21 лютого 2022 р. з 12.00 до 13.30.

Програма вебінару:

1. Виступ-презентація «Як не загубити свій сайт в Інтернеті»

Фахівці Національної наукової медичної бібліотеки України розробили веб-програму тестування сайтів TestLang з метою виділення українських сайтів у пошуку, розвитку українського інтернету та відокремлення від так званого «рунета». Презентує програму Юрій Шкода, заступник директора з інформаційних технологій ННМБУ. Він розповість детальніше і продемонструє як працює інструмент для перевірки налаштувань вебсайтів бібліотек на відповідність мовним правилам інтернету та дружності до соціальних мереж. Усі учасники заходу отримають посилання і матимуть нагоду популяризувати цей безкоштовний інструмент серед друзів, читачів і партнерів бібліотек задля розвитку українського інтернету.

2. Презентація «Навчання рідної мови в бібліотеці» від Анастасії Літашової, завідувачки відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки. Мова йтиме:

• про ідею проведення курсів з підготовки до іспиту на знання мови
• структура курсу, теми
• хто учасники курсів
• чому це робимо в бібліотеці.

3. Запитання-відповіді

Вебінар проходитиме на платформі Zoom з прямою трансляцією на сторінці Української бібліотечної асоціації у Фейсбук
До участі на платформі Zoom запрошуються дійсні індивідуальні члени Асоціації та один представник офіційних партнерів. Для цього просимо заповнити реєстраційну форму.
Кількість учасників на платформі Zoom обмежена (90 осіб). Тож запрошуємо 21 лютого о 12:00 долучатися до перегляду вебінару на сторінці Української бібліотечної асоціації у Фейсбук.