ФІДБЕК

ВІТАННЯ ПЕРЕМОЖЦЯМ!

Завершився Всеукраїнський конкурс для молодих бібліотекарів імені Л. Б. Хавкіної на кращу наукову роботу та інноваційний проєкт, який тривав з 1 квітня 2020 року. На конкурс було подано 19 робіт. Члени журі опрацювали заявки, відповідно до критеріїв оцінки, визначених у Положенні про Конкурс, а результати Конкурсу були затверджені на засіданні Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація 29 березня 2021 року.

Спеціальний диплом Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка за кращу наукову роботу з розкриття історичної та культурної спадщини бібліотек України отримав: Левченко Юрій, завідувач відділом Наукової бібліотеки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова за роботу «Книжковий спецфонд як історичне явище».

Переможцями Всеукраїнського конкурсу для молодих бібліотекарів імені Л. Б. Хавкіної на кращу наукову роботу та інноваційний проєкт стали:

у номінації «За кращу наукову роботу»

1 місце: Юліана Ходарєва, головний бібліотекар Кабінету бібліотекознавства імені Л. Б. Хавкіної Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка з роботою «Використання соціальної мережі як каналу професійної інформації. Досвід кабінету бібліотекознавства імені Л. Б. Хавкіної»

2 місце: Ігор Матвейко, завідувач сектору та Наталя Бобиляк, бібліотекар Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» з роботою «Якість обслуговування користувачів НТБ НУ «Львівська політехніка»

3 місце: Марина Заговора, завідувачка сектором та Оксана Борисова, завідувачка відділом Наукової бібліотеки Харківського національного медичного університету з роботою «Волонтерська діяльність бібліотеки і студентів-медиків як складова професіоналізації майбутніх лікарів»

у номінації «За інноваційний проєкт»

1 місце: Дар’я Кононюк, бібліограф Бібліотеки ім. О. Грибоєдова Централізованої бібліотечної системи м. Києва за Києвознавчо-мотиваційний проєкт «Київ. Місто твоє моє»

2 місце: Марина Цюпа, бібліотекар ІІ категорії Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка за проєкт «Інноваційний продукт в ІФОУНБ ім.І.Франка»

3 місце: Євгенія Лукшина, головна бібліотекарка Наукової бібліотеки Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка за Культурно-просвітницький проєкт «Календарний кошик».

Офіційна церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться на V Міжнародному форумі молодих бібліотекарів ВГО Українська бібліотечна асоціація 23 квітня 2021 р. в онлайні.