ФІДБЕК

КВІТНЕВІ ВЕБІНАРИ ДЛЯ НАУКОВЦІВ ВІД CLARIVATE ТА ELSEVIER

Шановні колеги, науковці! До вашої уваги перелік майбутніх онлайн вебінарів, які заплановані фахівцями Clarivate та Elsevier на квітень 2024 року.

CLARIVATE.

4 квітня.

Розширені можливості платформи Web of Science.
На вебінарі учасники дізнаються про наступне:

• як працювати з іншими базами на платформі та які дані можна отримати;

• розширений пошук у Web of Science Core Collection;

• скільки робіт із заданої тематики або в Nature та Science опублікували науковці певної організації/країни та як це впливає на рейтинг ВНЗ;

• скільки статей опубліковано з права, педагогіки, філософії, лінгвістики, спорту, тощо;

• у яких виданнях можна опублікувати роботу не англійською, які видання/роботи варто переглянути;

• як дізнатися про цитування у Web of Science Core Collection своїх документів, опублікованих у виданнях, котрі не індексуються в базі.

Реєстрація:

25 квітня.

Рішення Clarivate для розробки вашої рейтингової стратегії.
Рейтинги університетів – це популярний спосіб зрозуміти, яке місце займає той чи інший університет у широкому академічному середовищі. Рейтинг є критично важливим чинником для студентів при виборі вищої освіти, тому уряди, роботодавці та фінансові агентства більш прихильно ставляться до університетів з високим рейтингом.
Підвищення досконалості досліджень може допомогти університетам підвищити свій рейтинговий потенціал. Приєднуйтесь до сесії, щоб дізнатися більше про те, як рішення, дані та послуги Clarivate можна використовувати для підтримки стратегії рейтингу вашого університету.

Реєстрація:
👉 Більше додаткової інформації про найближчі вебінари Clarivate (а також записи вже проведених вебінарів) на сторінці Europe - Regional Pages: Ukraine.
ELSEVIER.
 
9 квітня. 
Час проведення: 10:00
Як знайти релевантну літературу в Scopus (How to find relevant literature in Scopus).
На вебінарі учасники дізнаються про методи й стратегії пошуку в наукометричній базі даних Scopus. Зможуть навчитися ефективно використовувати пошукову систему та отримувати релевантні результати, використовуючи правильні ключові слова, логічні оператори та фільтри.
 
10 квітня.
Час проведення: 11:00
Reaxys Monthly - навчання та "відкритий офіс" (Reaxys Monthly - training and "open office").
Щомісячна зустріч Reaxys (веб-інструмент для пошуку інформації про хімічні сполуки й даних з опублікованої літератури, включаючи журнали та патенти), на якій фахівці платформи представлять різні функціональні можливості Reaxys. Ідея зустрічі полягає у взаємодії з учасниками, які заохочуються задавати питання та пропонувати теми для пошуку. Якщо не буде запитань чи пропозицій, фахівці продовжать навчання, що охоплює всі галузі хімії та суміжних наук.
 
18 квітня.
Час проведення: 10:00
Ландшафт академічних рейтингів: зміни й тенденції (Academic Rankings Landscape: Changes and Trends).
Університетські рейтинги розвиваються пліч-о-пліч з глобальними академічними рейтингами, щоб задовольнити потреби своїх різноманітних цільових аудиторій: студентів, науковців, роботодавців та інших зацікавлених сторін. Приєднуйтесь до заходу, щоб дізнатися про нещодавні зміни, яких зазнали лідери рейтингів, такі як QS та THE World University Rankings, останні тенденції у сфері академічних рейтингів, а також про вплив представленості вашого закладу в Scopus на загальні показники в інституційних, предметних та інших типах академічних рейтингів.

👉 Ще більше додаткової інформації про найближчі вебінари від Elsevier (а також записи вже проведених вебінарів) - на сторінці Онлайн-тренінги та семінари Elsevier для України.