ФІДБЕК

СТУДЕНТ-ВИКЛАДАЧ: ПАРАДИГМА ВЗАЄМОДІЇ

ДНУ УкрІНТЕІ інформує: освітній ресурс Times Higher Education пропонує добірку корисних матеріалів для викладачів щодо формування більш ефективної взаємодії зі студентами у контексті таких питань, як: створення змішаних курсів, формування стійкості у студентів, залучення до спільної освітньої діяльності штучного інтелекту, тощо.

Добірка охоплює наступні статті:

Моніка Фостер. «Як зворотне наставництво допомагає спільно створювати інституційні знання.» Зворотне наставництво змінює поняття традиційної ієрархії в освіті, шукає зв’язки між поколіннями та пропонує можливості для побудови стосунків між студентами та викладачами. Результат підвищує лідерські навички та інституційні знання.

• Доун Гілмор, Анітра Ноттінгем, Марсело Зервес. «ChatGPT і навчальний дизайн: які можливості для створення онлайн-контенту він пропонує?» Стаття про те, як студентам і викладачам можна використовувати ChatGPT та інші системи штучного інтелекту, щоб ефективніше створювати вміст навчальних курсів та програм.

Річард МакІннес. «Сім кроків, щоб створити ефективний інструмент оцінки якості курсу.» Такі інструменти, як рубрики та контрольні списки, стають все більш поширеними для моніторингу якості освітніх курсів, тож як вибрати найкращий?

• Пол Макфарлейн. «На умовах студентів: вибір варіантів оцінювання для розширення можливостей навчання.» Надавши студентам певний контроль над тим, як їх оцінюють, викладачі, ймовірно, побачать помітне підвищення їх залученості та мотивації у навчальному процесі.

Ізабель Фішер. «Педагогічна парадигма 4.0: об’єднання студентів, викладачів та ШІ.» Як університетам орієнтуватися в новій тріаді студент-викладач-штучний інтелект? Ізабель Фішер пропонує свої рішення.

Чеонг Фан. «Формування стійкості у студентів: дайте їм коріння та крила.» Стаття про те, як викладачі можуть бути найкращими наставниками й життєвими тренерами для своїх студентів, допомагаючи їм набути знань, здібностей і стійкості, необхідних для протистояння життєвим викликам.